You are currently viewing איך הכי קל ובריא לאכול מחוץ לבית?

איך הכי קל ובריא לאכול מחוץ לבית?

יש לי יום ארוך מחוץ לבית, איך אצליח לשמור על אכילה נכונה???

כמה פעמים שמעתי את התלונה הזו בקליניקה.
ובכן חברים יש לי מילה אחת אליכם:

סנדוויצ’ים!

**שימו לב, זה רלוונטי גם לילדיכם שהולכים לבית הספר**

בואו נוריד מהמילה הזו את כל הסטיגמתיות והאמונות המוטעות שיש לגביה:

סנדוויצ’ים זה משמין כי זה בעיקר לחם. – אז לא!
לחם מקמח מלא אינו פחות טוב מתוספת של קינואה או בורגול למנה עיקרית.
סנדוויץ’ שבנוי מאוזן אינו יכול להיות משמין: לחם מקמח מלא +חלבון עשיר + ירק. מה משמין פה?

סנדוויץ’ זו לא ארוחה אמיתית – אז לא!
זוכרים שדיברנו על כך שארוחות טובות הן ארוחות מאוזנות?
ובכן כריך מפרוסות לחם מקמח מלא שאינן עבות, מלא בכל טוב חלבוני וירק הוא בהחלט ארוחה משביעה ובריאה.

סנדוויץ’ זה משהו על הדרך ולא פינוק אמיתי שכיף לאכול. – אז לא!
תגידו, כמה קשה עובדים בפרסומות של המיונז או הפסטרמה להציג לכם כריך עבה מלא בכל טוב שמפעיל לכם את בלוטות הרוק?
סנדוויץ’ לא חייב להיות משעמם כמו 2 פרוסות לחם עם גבינה וזיתים או חביתה ומיונז…
קחו את כל הסנדוויצ’ים המפנקים שמוכרים בבתי הקפה. זו דוגמה!

אז הנה כמה הצעות לסנדוויצ’ים טובים ומאוזנים:

* סנדוויץ’ סביח – 2 פרוסות לחם מקמח מלא + טחינה + ביצה קשה + חציל קלוי + עגבניה + חסה + חמוצים

* סנדוויץ’ קלויים – 2 פרוסות לחם מקמח מלא + גבינת שמנת 5% + חציל קלוי/פלפל קלוי + גבינה צפתית או עיזים + עלי רוקט או חסה

* סנדוויץ’ בשרי – 2 פרוסות לחם מקמח מלא + מיונז/טחינה פסטרמת כתף בקר/בשר עוף מפורק מהעוף שבישלתם בשבת + חסה + עגבניה + חמוצים

* סנדוויץ’ חביתה – 2 פרוסות לחם מקמח מלא + מיונז/גבינה + חביתה מלאה בכל טוב (פטריות/בצל/עשבי תיבול/גבינה) + חסה + עגבניה.

* סנדוויץ’ אבוקדו – 2 פרוסות לחם מקמח מלא + פרוסות אבוקדו רך + גבינה צפתית/פרוסות ביצה קשה + חסה + עגבניה

סנדוויצ’ים יותר מהירים:

2 פרוסות לחם מקמח מלא + סלט ביצים שהוכן בכמות ונשמר במקרר + מלפפון + עגבניה + חסה

2 פרוסות לחם מקמח מלא + מיונז + טונה + חסה + עגבניה + חמוצים.

2 פרוסות לחם מקמח מלא + כמה פרוסות גבינה קשה שונות + עגבניה + חסה

** המלצה שלי:
קודם כל, דאגו שנפח החלבון בכריך יהיה שווה לנפח הפחמימה.
בנוסף, אם אחד הסנדוויצ’ים שאתם לוקחים הוא לא לשעה הקרובה, הוציאו את המיץ והגרגרים מפרוסות העגבניה, אתם אמנם מורידים קצת מהערך התזונתי שלה, אך לפחות הסנדוויץ’ נשמר היטב ולא מתרטב 🙂

זכרו לעטוף עם ניילון נצמד טוב טוב את הכריכים המפנקים הללו שלא יתפרקו וישמרו יפים ומגרים

אשמח לשמוע מה דעתך בתגובות למטה

רונית ציוני

רונית ציוני היא דיאטנית קלינית בריאטרית, מומחית לטיפול בהשמנה ואכילה רגשית. רונית מגיעה לתחום מניסיונה האישי בהתמודדות רבת השנים עם עודף המשקל והדיאטות הבלתי פוסקות.

כתיבת תגובה