You are currently viewing האם לאחר ניתוח מותר לאכול ירקות?

האם לאחר ניתוח מותר לאכול ירקות?

“הדיאטנית בבית החולים אמרה לי לאכול צנימים ולא לחם טרי”
“פעם הייתי בהרצאה שלך ואמרת לי שאני צריכה לאכול רק חלבון”

 

“אני זוכרת ששאלתי אותך שאלה ואמרת לי להתמקד בירקות מבושלים ולא לגעת בטריים עם הקליפה”

 

פעמים רבות אני שומעת משפטים מבולבלים כאלו ואחרים ממנותחים.
והם צודקים, אך יש דבר אחד שהם לא מבינים:
ההנחיות לאכילה משתנות מעת לעת בשנה הראשונה לאחר ניתוח בריאטרי.
זו הסיבה שההמלצות הן להיות אצל דיאטנית בריאטרית לפחות שנה אחת לאחר הניתוח.

 

אני אסביר:
אכן בחודש הראשון לאחר הניתוח כשמתחילים לאכול, עושים זאת בהדרגה ומתחילים לאכול צנימים,

אך לאחר כשבוע יש לעבור ללחם טרי, מאחר וצנימים מעכבים לנו את התהליך: צריך לאכול מהם יותר בהשוואה ללחם טרי על מנת להגיע לשובע.
בחודשים הראשונים כשהכמויות הן כל כך קטנות, אכן רצוי שרוב האכילה, אם לא כולה, תהיה חלבונית, מאחר והכמויות הנאכלות הן כל כך קטנות ואנו “מתקמצנים” על כל מקום קטן בקיבה.
לאחר כמה חודשים כשהכמויות גדלות, אין בעיה לשלב גם פחמימות וירקות, כי אנו יודעים שיכנסו גם חלבונים בכל הארוחה המגוונת הזו
לגבי ירקות – אותו דבר כמו הצנים, מתחילים עם ירקות מבושלים שמתעכלים בקלות, אך אח”כ אנו רוצים יותר ירקות טריים מכל כך הרבה סיבות (יותר בריא, לרוב יותר משביע, מאמץ ומאמן יותר את מערכת העיכול).

 

נתקלתם בעוד בלבולים שכאלו?
כתבו לי.

אשמח לשמוע מה דעתך בתגובות למטה

רונית ציוני

רונית ציוני היא דיאטנית קלינית בריאטרית, מומחית לטיפול בהשמנה ואכילה רגשית. רונית מגיעה לתחום מניסיונה האישי בהתמודדות רבת השנים עם עודף המשקל והדיאטות הבלתי פוסקות.

כתיבת תגובה