You are currently viewing האם כדאי לנו לאכול כל דבר שנחשב כטעים?

האם כדאי לנו לאכול כל דבר שנחשב כטעים?

האם זה באמת שווה את הקלוריות?

לפני כמה דקות הופיעה בקבוצת “מרזים מדברים” התמונה שמצורפת למטה.

תראו, מי שמכיר את שיטת הטיפול שלי יודע שאני לא ממש מתלהבת מ”פינוקים בריאים”.
אני בעד לאכול גם את הג’אנק הכי מושחת בעולם, כל עוד זה במינונים נכונים.
אבל, כשראיתי את התמונה ששגיא העלה (לא הצלחתי לתייג אותו), דוקא התחברתי.

חברים, יש משהו אחד שאני תמיד מנחה את המטופלים שלי לשאול את עצמם:
“זה באמת שווה לי את הקלוריות?”

אני אוהבת מתוקים, מתה על המתוקים!, אבל אזני המן זה לא הפייבוריט שלי.
ואתמול מישהי הציעה לי אוזן המן ואמרה לי שאין בעיה לקחת אחד, זה לא יעשה כלום.
והיא צודקת, זה לא יעשה כלום, אוזן המן אחת לא תשמין אותי, לא תגרום לי לבעיות סוכר בדם…

אבל למה להכניס סתם לגוף את הדבר הלא בריא הזה אם זה לא משהו שאני ממש אוהבת? זה לא באמת שווה את הקלוריות.

אני, שמתה על מתוקים ולא אוכלת “ממתקים מהטבע” כשבא לי מתוק אלא שוקולד אמיתי, חולשה למתוקים
אני מעדיפה אוזן המן בצורת תמר מיובש ואגוז מאשר אוזן המן אמיתית, זה כבר יותר טעים, ויותר שווה את הקלוריות.

אז חברים,
הפעילו שיקול דעת כשאתם אוכלים כל דבר, בריא או לא בריא:
אתם באמת צריכים/רוצים את זה?
זה באמת שווה לכם את הקלוריות?

אם כן, נהדר, תתפנקו 🙂
אם לא, למה סתם? הגוף שלכם הוא לא מחסן….

פורים שמח

אשמח לשמוע מה דעתך בתגובות למטה

רונית ציוני

רונית ציוני היא דיאטנית קלינית בריאטרית, מומחית לטיפול בהשמנה ואכילה רגשית. רונית מגיעה לתחום מניסיונה האישי בהתמודדות רבת השנים עם עודף המשקל והדיאטות הבלתי פוסקות.

כתיבת תגובה